Kaasschnitzel met Cranberrycompote
- Hoofdgerecht
- 4 porties
- 25 minuten
Wat heb je nodig?
- 150 gram paneermeel
- 0,5 theelepel mosterdpoeder
- 500 gram jonge kaas aan 1 stuk
- 3 eieren, losgeklopt
- 8 blaadjes bladpeterselie
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- olie om te frituren
- 4 eetlepels bloem
- 125 gram cranberrycompote
Bereidingswijze
Ga terug naar onze kazen
Meng het paneermeel met de nootmuskaat en de mosterdpoeder in een kom.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit de olie in een grote pan of frituurpan tot 180 graden.
Snij het stuk kaas in 4 gelijke plakken. Bestuif de kaasplakken
met bloem, wentel ze in het geklopte ei en paneermeel. Herhaal dit proces.
Frituur de plakken kaas in de hete olie in 3 minuten goudbruin.
Serveer de kaasschnitzels met de cranberrycompote en garneer met de peterselie.
Serveersuggesties:
Lekker voor bij andijviestamppot.
Lekker voor bij andijviestamppot.
Ga terug naar onze kazen