Sluit

Kaas-uien-broodjes

Recept

Blok kaasjes
Een heerlijk blokje kaas.
Kaas-uien-broodjes
  • Snacks
  • 8 broodje(s)
  • 25 minuten
Mijnreceptenboek.nl uienbroodje
Wat heb je nodig?
  • 2 afbak ciabatta broden
  • 2 witte uien
  • grillkruiden of gewoon witte peper en paprika poeder
  • 1 rode ui
  • 1 runderbouillon blokje
  • 150 gram geraspte kaas
  • 5 à 6 plakken jong belegen kaas
Bereidingswijze

Pel en snij de uien in ringen. Snij daarvan een kwart van de rode en de witte ui fijn. Laat de uien ringen langzaam zacht worden in de pan, voeg daarna het bouillon blokje toe roer voorzichtig door en haal uit de pan. Fruit de fijngesneden uien en voeg kruiden naar smaak toe maar gebruik geen zout. Haal de uitjes uit de pan.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de broden horizontaal door, zodat ze alle vier met de gesneden kant boven liggen. Mix de geraspte kaas met de fijngesneden uien, en verdeel over de vier helften, blijf een halve centimeter van de rand. Verdeel daarna de uienringen regelmatig over de helften.

Leg de plakken kaas horizontaal neer en zorg dat ze niet over de randen steken. Bak ze dan +/- 8 minuten in de oven. Snij als ze iets afgekoeld zijn in 8 gelijke stukken, of wat kleiner als mini- snacks. Eet smakelijk!

Serveersuggesties:
Lekker bij soep, een borrel of gewoon als snack tussendoor.



Ga terug naar onze kazen