Sluit

Quiche Lorraine

Recept

Blok kaasjes
Een heerlijk blokje kaas.
Quiche Lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 20 - 30 min
  • 4 personen
Mijnreceptenboek.nl Quiche Lorraine
Wat heb je nodig?
  • 1 pak quichedeeg
  • 250 gram spekblokjes
  • 4 eieren
  • 200 cc (ml) crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout, peper en nootmuskaat
  • quichevorm van ca. 24 cm doorsnede
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden celsius. Bekleed een ingevette quichevorm met het deeg en prik het in met een vork. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes. Bak de spekblokjes in een koekenpan aan. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel het spek over het deeg.

Bestrooi het met kaas en lente-uitjes. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 25 minuten gaar en goudbruin middenin de voorverwarmde oven.




Ga terug naar onze kazen