Maaltijdsalade met oude kaas
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 20 min. bereiden
Wat heb je nodig?
- 2 eieren
- 400 g sperziebonen
- 400 g artisjokharten
- 150 g oude kaas
- 1 rode ui
- 100 g hamblokjes
- 75 g rucola
- 1 el mayonaise
- 2 el crème fraîche
- 1 tl dijon mosterd
Bereidingswijze
Ga terug naar onze kazen
1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snij ze in 4 parten. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook ze in ruim water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de artisjokharten uitlekken en halveer.
2. Snij de kaas in blokjes en de ui in dunne halve ringen. Meng met de afgekoelde sperziebonen, ui, kaas, ham en rucola. Maak een dressing van de mayonaise, crème fraîche en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de dressing voorzichtig door de salade en garneer met de partjes ei.
Combinatietip: Lekker met stokbrood.
Ga terug naar onze kazen